Când văd rețete, dulci sau sărate, cu cardamom, ghimbir, nucșoară, turmeric, anason și alte asemenea bunătăți, mie una îmi sticlesc ochii! 🙂
Pentru că îmi imaginez rezultatul final: foarte aromat, oriental 🙂
Așa a fost și cu rețeta asta simplisimă de prăjitură cu morcov și nucșoară cât cuprinde! Nu chiar cât cuprinde!:)
Să trecem la treabă!
Aveți nevoie să preîncălziți cuptorul la 180 de grade mai întâi.
Și între timp să amestecați frumos, cu pace și liniște (?) și copiii și muzică de fundal următoarele:
- 4 ouă
- 100 de grame de rapadura
- 125 de grame de făină de orez
- o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu (musai stins cu zeamă de lămâie!)
- o jumătate de linguriță de nucșoară (dacă-i și proaspăt măcinată…)
- 3 linguri de ulei de floarea soarelui
- 2 linguri de iaurt gras
- o linguriță de vanilie pudră
- 2 morcovi medii, rași
- 25 de grame de nucă de cocos
- sucul de la o jumătate de lămâie (pe care o spălați bineee bine înainte de sacrificare cu apă călduță sau soluție specială)
Amestecați totul încet încetișor, dar temeinic, de mână, the old good fashion way, ca să obțineți un amestec bun de „crănțănit”, în care puteți simți bucățele de bunătăți.
Se pune amestecul într-o tavă de yena la cuptor preț de aproximativ 25 de minute și gata!
Ideal, dacă puteți, este să o lăsați să se odihnească și să înflorească peste noapte.
Dar nu-i musai! 🙂
Cu drag,
Maria