La drum (lung) cu doi copii

MaNa este o afacere de familie. De familie cu doi copii relativ mici. De 3, respectiv aproape 6 ani. Și copiii cei mititei (?) călătoresc destul de des, drumuri destul de lungi. O să vă spun ce facem noi la drum lung, ca să ne fie bine tuturor în mașină. Poate vă ajută 🙂 Bineînțeles necesarul diferă în funcție de fiecare familie în parte și de vârsta copiilor! În primul și în primul rând luăm două sticluțe de apă cu noi. Aproape că nu apucăm să pornim și unui căpriț i se face sete! Așa încât apa e prima pe listă! Apoi încercăm să pornim la drum, în măsura în care se poate, în jurul somnului copiilor. Astfel încât să prindă o oră de activitate și apoi două de somn. Și încă una de activitate și apoi uneori ajungem la destinație, alteori suntem departe! 🙂 FOARTE importante sunt pauzele! Cele mai importante aș spune! 🙂 La drumuri de 10-12-16 ore sunt cruciale. Avem o pauză mare, obligatorie, de prânz. Și apoi avem pauze mici, de alergare, de văzut pomi, flori, mânji, viezuri ori de câte ori se încinge situația pe bancheta din spate! 🙂 Și apoi lucrurile se detensionează ca prin minune după doar 10-15 minute de hârjoneală. Pentru petrecut timp în armonie, mai luăm cu noi așa:

1. Autocolante. Sunt favoritele lor, de departe! Pur și simplu dezlipesc stickere dintr-un carnețel și le lipesc „într-o poveste”, pe o foaie liberă.

2. Cărți cartonate.

3. Cărți de colorat și CÂTEVA creioane groase, ușor de manevrat.

4. Gustări sănătoase. Și din MaNa au de unde să își aleagă! 🙂

5. And last but not least avem muzică pe diverse suporturi. Și ascultă fie rock, cu cereri personalizate cu tot, fie muzică pentru copii. O să revin și cu un post despre cum facem noi bagajele și ce vârâm acolo. 🙂

Cu drag,

Maria

2 gânduri despre “La drum (lung) cu doi copii

  1. Pingback: Cum facem bagajul pentru vacanță | MaNa Magazin Natural

  2. Pingback: Joc bun de purtat la drum! – MaNa Magazin Natural

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s