Mica trusă de urgență

Până reușesc să scriu articolul despre cum facem noi bagajele pentru vacanțe lungi sau călătorii scurte, haideți să vă spun repede ce țin în geantă aproape de fiecare dată.

1. Am tot timpul șervețele umede, pentru situațiile lipicioase.

2. Am și servețele uscate, pentru episoadele de muci.

3. Am un dezinfectant, pentru „rutină” (mâini murdare înainte de gustări) sau urgențe. Nu există răni cu sânge zilnic, dar săptămânale să tot fie. 🙂

4. Am tot, dar tot timpul un Gâtuleț fericit sau o Sticluța de prim ajutor, pe care le folosesc pe tot parcursul zilei în perioadele de roșu în gât SAUUU pe buze sparte, limbă mușcată, gingie sângerândă, bărbie zgâriată, rană (cu sânge) pe: braț, picior, spate .etc .etc .etc (Nu mă plictisesc NICIODATĂ!).

5. Am plasturi, în cutiuță specială (și fac refill), pe care îi folosesc în cazuri de strictă nevoie (băieții știu că rănile se vindecă mai ușor la aer, o dată ce au fost bine dezinfectate).

6. Apoi am ulei de cocos, care e antibacterian și cicatrizant, printre altele, și pe care îl folosesc la multe dintre cele-de-mai-sus-cu-care-nu-mă-plictisesc. 🙂

7. Mai am pudră de santal, care ne ajută tare în rănile cu sânge.

8. Doi strugurei sunt și el tot timpul în trăistuță, în primul pentru mine și apoi pentru băieți.

9. And last but not least: Vara musai-musai am un repelent (în primul rând pentru căpușe, dar și pentru țânțari și altele), care poate fi acesta sau pe care îl fac în casă și pe care îl folosim ori de câte ori mergem în iarbă sau suntem expuși țânțarilor.

Mă amuză cum băieții mei obișnuiesc să roage copiii care s-au lovit să stea pe o bancă: „Așează-te aici. Are mama mea tot!” 🙂

Doar pentru că am văzut Anatomia lui Grey nu înseamnă că pot opera pe cord deschis! Dar mă bucură tare ori de câte ori pot folosi remediile din categoria „Ne tratăm cu blândețe„!

Cu drag,

Maria

2 gânduri despre “Mica trusă de urgență

  1. Pingback: Cum facem bagajul pentru vacanță | MaNa Magazin Natural

  2. Pingback: Unde mergem în weekend | MaNa Magazin Natural

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s