Ajutoarele electronice din casă

ăO cititoare ne-a rugat să aducem articole noi ale Laurei Mangra pe blog și gata:) Am fost operativi!

„Bună dragile mele,

Am revenit cu un nou articol despre organizarea casei. Vă voi povesti azi care sunt ajutoarele mele zilnice în casă. Este vorba despre electrocasnicele și gadgeturile  pe care le folosesc eu.

Pentru fiecare activitate, fie că vorbim despre spălat haine, spălat vase sau gătit am câte un mic ajutor.

Ajutorul numărul 1 este mașina mea de spălat. Deși suntem o familie cu 3 membri (momentan), am ales o mașină de spălat haine cu o capacitate de 8 kilograme și cu o putere de rotație de 1400 rotații/minut. Această diferență este considerabilă, credeti-mă! Am ajuns în felul ăsta să spăl „doar” o tură de haine la fiecare 2 zile și nu zilnic ca până acum. În plus, hainele le scot aproape uscate și e nevoie doar de o zi la uscat în aer liber iarna și de 2 ore de uscat în aer liber vara.

Am rămas la aceeași rutină de spălat haine. În plus spăl lunea dimineața pentru că se adună lenjeriile de pat pe care le schimb vinerea și hainele purtate sâmbăta și duminica. După cum bine știți am renunțat de mult la detergentul de limpezit haine cumpărat din comerț și l-am înlocuit cu oțet din vin alb și câteva picături de ulei esențial, pe care îl alternez.

În fiecare dimineață de luni, miercuri și vineri pun la spălat o tură de haine și reușesc să o întind la uscat până plec la serviciu. În cazul în care e nevoie să merg dimineața mai devreme la salon, pun tura de haine la spălat în seara precedentă și le intind înainte de culcare.

Cea de-a doua mare descoperire a mea a fost mașina de spălat vase. Este un mare ajutor de care nu îți dai seama până nu îl ai în casă! Inițial pare irelevantă alegerea, dar în clipa în care începi să o folosești îți dai seam că e tare utilă! Așa am reusit să reduc rutina de după cină la 10 minute și nu 30 de minute, consumul de apă și implicit consumul de curent fără să mai pun la socoteală sănătatea mâinilor mele, care nu mai sunt nevoite să intre în contact cu detergentul de vase de minim 3 ori pe zi.

Am ales o mășină de spălat vase cu capacitate de 12 seturi. Este îndeajuns de mare pentru a pune toate cănile, paharele, vasele, oalele și tacâmurile folosite peste zi atât la prepararea mâncării cât și la servirea ei.

În fiecare dimineață golesc mașina de vase și încep să o umplu din nou. Până seara este plină și o pornesc să spele peste noapte. Are mai multe programe de spălare, dar eu mereu îl folosesc pe cel lung cu timpul de 3 ore și temperatura de 70 de grade. Este foarte important să lăsați programul să meargă până la capăt, inclusiv cu partea de uscare a vaselor.

O dată pe lună dezinfectez mașina de spălat vase și ajut la eliminarea depunerilor cu 400 de grame de bicarbonat de sodiu presărat prin mașină și cu 1 litru de oțet din vin alb. Pornesc o tură la 90 de grade și o las să meargă până e gata.

slow-cooker

Nu în ultimul rând vreau să vă spun despre ajutorul meu de preț în bucătărie: slow-cookerul. Acesta este un aparat de gătit mâncarea lent, într-un vas de ceramică fără pierdere de căldură sau de apă. Eu gătesc aproape zilnic în slow cooker, de la supe la preparate mai sofisticate. Principala lui calitate este că gătește singur, fără să fie nevoie să îl verifici sau să mai adaugi ceva.  Dacă e vorba de un preparat pentru cină pui toate ingredientele deodată cu condimentele și cu o cantitate mică de apă și el gătește singur timp de 4 respectiv 7 ore. Curentul consumat în această perioadă este nesimnificativ. Pe mine m-a scapat de urmăritul veșnic al mâncării pe foc. Îl pornesc și pot pleca la serviciu pentru 8 ore și când mă întorc avem mâncare caldă gătită.:) Când și-a finalizat programul de gătit se oprește singur și păstrează mâncarea caldă. Iar supa de pui cu legume iese exact ca în oala bunicii! 🙂

Așadar în fiecare dimineață scot vasul de ceramică și capacul slow cookerului din mașina de spălat vase, le pun în aparat, pregătesc ingredientele pentru prânz/cina și îl pornesc. Pe la ora prânzului sau a cinei, în funcție de programul meu, mâncarea este gata!

Sper să vă fie de folos aceste informații. Știu că unele dintre aparate presupun un cost mai mare, însă câștigați pe cealaltă parte mai mult timp pentru voi și familiile voastre și, evident, investiți mai puțin efort în sarcinile zilnice.

Vă pup cu drag!”

Laura ne-a mai învățat cum să avem grijă de casa noastră într-un mod inteligent aici, aici, aici, aici, aici, aici, aici, aici și aici.
Laura are 29 de ani, este cosmeticiană (Cosmetica si Machiaj by Laura Mangra), este căsătorită de 5 ani cu un om minunat și este mândra mamă a unui băiat de 4 ani – Andrei. Și a încă unui pui din burtică.

Este un taur convins și iubește să fie punctuală, organizată, eficientă și productivă.

Sursa foto: sophisticatesny.com

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s