Cum congelăm preparate

Articolul 3 din seria de 4, scris frumos de Laura Mangra, despre cum își organizează meniul săptămânal!

„I’m back,

Dragile mele, vă zic că mâncarea congelată ne salvează pe noi mai mereu. Haideți să aflăm în articolul următor cum o pregătesc și cum ne ajută să avem cine gătite rapid.

Pentru a congela cu ușurință mâncarea eu folosesc câteva accesorii și anume:

  • Caserole de plastic cu capac, refolosibile;
  • Pungi cu închidere ermetică ziplock;
  • Etichete autoadezive din hârtie, pe care notez denumirea preparatului și data în care a fost congelat.

Să vă povestesc un pic cum procedez când vine vorba de congelat produse. În clipa în care ajung acasă de la cumpăraturi de obicei frigiderul este curat și pregătit să fie încărcat cu alimentele pe care le vom consuma în săptâmana următoare.

Cum congelam fructeEu mereu spăl alimentele înainte de a le pune în frigider și le așez pe categorii. Apoi, în funcție de preparatele din săptămâna următoare le curăț, tai, condimentez, asociez și congelez pentru a fi gătite și pentru a evita să se strice pâna urmează să fie gătite. Dacă cumva am mai mult timp la dispoziție în duminica aia atunci îmi curăț, tai și condimentez și produsele pe care le-am luat în cantitate mai mare și de care nu am nevoie în săptămâna următoare, dar care ori sunt de sezon ori le-am luat la un preț avantajos.

În congelator le așez apropiate pe cele care vor fi gătite împreună în zilele următoare și le scot la decongelat cu câteva ore înainte de a fi gătite. În clipa în care s-au decongelat, le așez în crock pot sau în vasul de sticlă, pentru a fi gătite la cuptor.

Tot așa procedez și cu mâncarea pe care am gătit-o în cantitate mai mare intenționat pentru a nu mai pierde timpul în cursul săptămânii cu pregătitul ei.

Am început să folosesc metoda aceasta din timpul diversificării copilului nostru. Am realizat că nu reușesc mereu să îi fac preparatele proaspăt gătite. Așa că îmi organizam meniul lui pe săptămâna în curs cu toate mesele și gustările și le găteam în weekend, când era mereu acasă cineva care să mă ajute cu supravegherea copilului cât găteam eu. Așa seara scoteam la decongelat câte un cub sau două de mâncare pentru el și în clipa în care o servea doar o încălzeam dacă era necesar. Congelam, spre exemplu, supele-cremă, mixul de legume sau diferite sosuri.

În clipa în care copilul a crescut și mi-a solicitat mai mult din timpul dedicat gătitului zilnic, am început să aplic metoda folosită pentru el la mesele noastre de seară. În felul acesta reușeam să dedic doar 5 minute gătitului în ziua respectivă. Așezam mâncarea semipreparată sau preparată integral în recipientul în care urma să fie gătită, fiind apoi nevoită doar să o supraveghez. Dacă era vorba de mâncare gătită integral doar o puneam la cuptor și în scurt timp putea fi consumată.

Sper din suflet ca aceste detalii să vă ajute și pe voi în organizarea mai ușoară a timpului dedicat gătitului zilnic!

Cu drag, Laura”

Laura are 29 de ani, este cosmeticiană (Cosmetica si Machiaj by Laura Mangra), este căsătorită de 5 ani cu un om minunat și este mândra mamă a unui băiat de 4 ani – Andrei. Și a încă unui băiețel din burtică.

Este un taur convins și iubește să fie punctuală, organizată, eficientă și productivă.

Sursă foto: pinterest.com

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s